MAX 18

Leer Max kennen, hij is de Max!

Bekijk de folder hier

IK BEN MAX

Ik ben een tiener die zich bijna helemaal OK voelt in de wereld. Bijna… want er zijn toch nog een heleboel dingen waaraan ik twijfel. Dat is waarschijnlijk normaal, ik ben immers nog niet helemaal volwassen en heb nog veel te leren.

Maar, om ervoor te zorgen dat ik mee ben in het grote verhaal van onze samenleving en zeker niet uit de boot wil vallen heb ik een dagboek gemaakt. In dat dagboek schrijf ik alles wat ik wil weten voor ik 18 ben want, dan ben ik meerderjarig en wordt er heel veel van mij verwacht.

In mijn dagboek maak ik aantekeningen, plak ik foto’s maak ik zelf tekeningen, want tekenen dat is iets waar ik goed in ben. Kijk maar. Ik heb mezelf getekend. Goed hé!

MAX staat symbool voor alle kinderen en jongeren die opgroeien en er een beetje tegenop zien om 18 en dus ook meerderjarig te worden.

Niet dat ze echt angst hebben, enfin de meesten toch niet, maar wel hebben ze een beetje schrik ‘er niet bij te kunnen horen’. Het is nu al moeilijk om geen achttien te zijn. Je moet op zoveel letten. Heb je wel de juiste kleren aan, luister je naar de muziek waar ook je vrienden naar luisteren, heb je genoeg likes… Om maar te zwijgen van de echt grote problemen. Hoe zit dat nu met ons klimaat en is onze veiligheid echt in gevaar?

Veel te veel vragen. Ook voor MAX die zo lang mogelijk wil genieten van de onbezorgdheid van een kind, maar tegelijkertijd ook mee wil met de groep. Dingen die een kind als Max onzeker maken.