Expeditie Veerkracht

GENOEG ONLINE GEDOE!

GENOEG ONLINE GEDOE!

Het is afstandelijk en bereikt lang niet iedereen. Tijd om terug offline te gaan, terug naar de eerste lijn! De ingrediënten om kwetsbare jongeren te boeien zijn bekend: Warmte en respect, verwondering en actie, empathie en deskundigheid. Ingrediënten die Habbekrats mixt in haar project Expeditie VEERKRACHT, helemaal op maat van de jongeren.

STEL HET JE VOOR ALS VOLGT

De minibussen van Habbekrats, getooid met een roze tyrannosaurus die symbool staan voor sterkte en kwetsbaarheid, arriveren in de buurt van de jongeren. Hun plein, hun straat, hun hangplek of een uitgekozen ruimte, waar in elk geval de regels van social distancing kunnen worden gerespecteerd, volgens een vooraf verspreid pamflet.

Uit de busjes verschijnen merkwaardige figuren. De toegesnelde jongeren herkennen meteen De Wetenschapper, De Avonturier, De Circusartiest, De Atleet, De Muzikant, de Chef de Cuisine, De Kunstenaar… Het zijn in werkelijkheid de alter-ego’s van professionele en ervaren Habbekratsmedewerkers die de jongeren in hun hart gesloten hebben.

De groep wordt verdeeld in micro groepjes, volgens de toegestane grootte, die aan de slag gaan, met animatie, beleving en verwondering. Elk in hun ‘vakgebied’. De Habbekrats-medewerkers die in de huid van de figuranten kruipen, zijn niet alleen echte entertainers. Het zijn ook hulpverleners die doorheen het gebeuren de achterliggende problematieken herkennen en daar direct, of later individueel, mee aan de slag kunnen gaan.

KLEURRIJKE FLASHMOB

Voor buitenstaanders ontplooit Expeditie VEERKRACHT zich als een kleurrijke flashmob. Ouders, buren, leerkrachten, beleidsmensen…, ze kijken allemaal op naar de kracht van deze jongeren en sommigen zullen hun beeld definitief veranderen. De buurt wordt opnieuw geconnecteerd met haar kinderen.

Ook de kinderen veranderen, ze zijn immers de held geweest in een onverwacht positief verhaal. Corona is nu ver weg en is niet meer alleen verbonden aan kommer en kwel. Maar ook aan dit heldenmoment van Expeditie VEERKRACHT.

Kijk hier naar het Expeditie Veerkracht filmpje